Ajax en PSV ontlopen grootmachten in CL-barrage

2 augustus 2018, 14:36   Bijgewerkt: 2 augustus 2018, 16:01

Er is donderdag meer duidelijkheid gekomen over de routes die Ajax en PSV moeten afleggen om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken. Ajax weet dat het, mocht het te sterk blijken voor Standard Luik in het volgende tweeluik, een ontmoeting zal krijgen met Dinamo Kiev of Slavia Praag. PSV ontloopt dankzij de geplaatste status ook de sterke ploegen.

Ajax

De loting voor de play-offs van de Champions League vindt aanstaande maandag plaats, maar omdat de geplaatste teams al bekend zijn, is er al een inschatting te maken. Duidelijk is dat als Ajax, dat geen beschermde status heeft, via Standard Luik de via play-off-ronde bereikt er een duel met Dinamo Kiev of Slavia Praag zal wachten. Die ploegen spelen tegen elkaar in de derde voorronde. De UEFA laat ploegen uit Rusland niet tegen teams uit Oekraïne spelen, waardoor de puzzel makkelijk te leggen is. Het andere treffen in de vierde voorronde zal vanwege die regel gaan tussen Benfica/Fenerbahçe en PAOK Saloniki/Spartak Moskou.

PSV

In tegenstelling tot Ajax geniet PSV wel een geplaatste status. De Eindhovenaren zullen daardoor niet hoeven spelen tegen Celtic, Red Bull Salzburg of AK Astana. Ook die teams hebben van de UEFA namelijk een geplaatste status gekregen. Het wordt daardoor voor PSV een dubbele ontmoeting met Young Boys, een treffen met de winnaar van Qarabag FK - BATE Borisov, de winnaar van Malmö FF - MOL Vidi FC of de winnaar van Rode Ster Belgrado - Spartak Trnava.

Maandag om 12.00 uur zal de UEFA de loting van de voorrondes verrichten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen