Transferweekje: Vloet tussen wal en schip, PSV wil Aussie

4 augustus 2018, 13:14   Bijgewerkt: 4 augustus 2018, 18:48

De transfermarkt is weer geopend en dus gaan de geruchten op volle toeren. Door de bomen kunnen we soms het bos niet meer zien, maar het ene gerucht is uiteraard serieuzer dan de ander. Daarom heeft FCUpdate.nl de wekelijkse transferrubriek 'Transferweekje' gelanceerd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

{image[327553][right-half][]}Oranje boven in Frankfurt

Eintracht Frankfurt en de Nederlandse markt is de laatste jaren een goede match. Jetro Willems, Sébastien Haller en Jonathan de Guzamn voldoen prima in de Commerzbank-Arena. Wellicht dat de Duitsers het opnieuw gaan proberen in de Eredivisie. De bekerwinnaar is op zoek naar buitenspelers en heeft zijn oog onder meer laten vallen op Steven Berghuis. Volgens Voetbal International onderzoekt Eintracht de mogelijkheden voor een bod op de Feyenoorder. Berghuis is in beeld, omdat onderhandelingen over Eljero Elia (31) met Istanbul Basaksehir zouden zijn mislukt. De Turken wilden hem niet laten gaan, en vanwege de leeftijd van Elia wilde Eintracht er ook geen extra miljoenen tegenaan smijten. Maar Feyenoord is niet van plan Berghuis te laten gaan, zelf verwacht de speler bij Feyenoord te blijven. Mogelijk krijgt Eintracht wel extra miljoenen ter beschikking als Willems naar Fulham vertrekt. De Engelsen informeerden in Frankfurt naar de vraagprijs, weet [a,https://www.telegraaf.nl/sport/2384935/fulham-laat-oog-vallen-op-jetro-willems,_blank,De Telegraaf]. Volgens Eintracht houden zij zich niet bezig met Berghuis en een vertrek van Willems. De komende weken of dagen weten we meer.

Bovenaan het wensenlijstje van de Engelse voetbalbond staat de contractverlenging van Gareth Southgate. De coach houdt zelf de kaken op elkaar wat betreft zijn toekomst, maar de FA wil graag met hem verder. De 47-jarige coach heeft een verbintenis tot 2020, die als het aan directeur Martin Glenn ligt zo snel mogelijk wordt opengebroken. "We willen dat hij blijft", zegt hij tegen Sky Sports. "Als hij terugkeert van vakantie, kunnen we om tafel. We hebben echt het gevoel dat Gareth iets aan het bouwen is. We zijn zeer gemotiveerd om het project af te maken." Komen er Premier League-clubs voor de coach, dan heeft de Engelse bond een probleem. Dat beseft Glenn. "Met die clubs kunnen wij wat betreft salarissen niet wedijveren." Dat de FA verder wil met Southgate is niet vreemd. Hij slaagde er in om het land voor het eerst sinds 28 jaar weer naar een halve finale van een WK te dirigeren. 

Vloet tussen wal en schip

De situatie rond Rai Vloet is zeer opmerkelijk te noemen. De aanvallende middenvelder had nog een doorlopend contract bij NAC Breda, maar die club liet hem voor een transfersom vertrekken naar FC Chiasso. Het opmerkelijke is dat hij bij die club nog niet is gepresenteerd. Het lijkt erop dat de Zwitserse club het geld niet heeft liggen, waardoor hij waarschijnlijk naar Frosinone gaat spelen. Die club speelt komend seizoen in de Italiaanse Serie A. Hoewel NAC vorige week zelf meldde dat Vloet is vertrokken naar Chiasso, lijkt hij daar dus niet te gaan spelen.

Vader Wiljan Vloet geeft tegenover BN De Stem een korte reactie. "Ik weet waarom het zo loopt en waarom het zo dubieus is, meer kan ik er niet over zeggen. Dat is niet 

aan mij. Laten we het erop houden dat het een nieuwe transferstructuur is met een ander belastingstelsel." Frosinone zou via een tussenpersoon geld hebben gestort op een Zwitserse bankrekening, waardoor Vloet waarschijnlijk door Chiasso aan Frosinone verhuurd wordt.

PSV Down Under voor defensieve versterking

Verrassend nieuws uit Australië: Trent Sainsbury zou volgens verschillende media verkassen naar PSV. De landskampioen heeft kenbaar gemaakt de Australisch international graag over te nemen van het Chinese Jiangsu Suning, waar hij onder contract staat. Spelen doet oud-Zwollenaar Sainsbury er nauwelijks. Hij maakt geen deel uit van het eerste elftal en werd eerder al verhuurd aan Internationale en Grashoppers.

Een Eredivisie-terugkeer van Sainsbury zou een hereniging met Mark van Bommel betekenen. De twee werkten samen op het WK. Van Bommel was daar namelijk assistent van schoonvader Bert van Marwijk, die dan weer bondscoach van Australië was. Een groot succes werd het niet in Rusland, want Australië kon na drie groepswedstrijden weer terugvliegen.

Guardiola ziet nog één topaankoop wel zitten

Volgens Pep Guardiola kan er nog wel een sterspeler aangetrokken worden bij Manchester City. De landskampioen trok alleen Riyad Mahrez voor een bedrag van zo'n 65 miljoen pond aan, maar verder is het rustig in dat deel van Manchester. Lange tijd leek ook middenvelder Jorginho te komen, maar hij verkoos een avontuur bij Chelsea.{image[324652][right-half][]}

"We zullen zien of nog nog een topaankoop doen", klinkt het tegenover Sky Sports. Mocht het niet tot de komst van een nieuwe speler komen, is er wat betreft de oud-coach van Bayern München en Barcelona ook geen man overboord. "Elk jaar dat ik hier ben, ben ik tevreden met de ploeg die er staat. En dat ben ik nu ook."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen