Til: "Als we snel scoren, kunnen we in een goede flow komen"

2 augustus 2018, 11:58

AZ heeft de afgelopen jaren vaak indruk gemaakt in de Europa League, maar moet zich dit seizoen eerst maar zien te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Dat gaat knap lastig worden, aangezien het tweeluik met FC Kairat Almaty vorige week slecht werd begonnen (2-0 verlies). Guus Til hoopt dat zijn team het donderdagavond kan omdraaien.

De nieuwe aanvoerder van AZ weet dat zijn team vorige week in Kazachstan door de ondergrens zakte. "Dat we verloren lag toch echt vooral aan onszelf", zegt Til tegen het Algemeen Dagblad. "Ik vond dat we slecht speelden. Er was geen balans, er was niks." AZ moest het vorige week stellen zonder de vertrokken Wout Weghorst en Alireza Jahanbakhsh.

Ondanks dat dat duo is vertrokken, deed AZ het in de voorbereiding nog prima. "Maar zo goed was die voorbereiding nou ook weer niet", vindt Til. "Niet super, gewoon prima. We moeten ons nu revancheren, want we hebben niet een heel seizoen zo goed gespeeld voor maar twee wedstrijdjes in Europa. Als we snel scoren, kunnen we in een goede flow komen. Het is nu alles of niets."

AZ speelt vanavond om 20.45 uur thuis tegen Kairat Almaty.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen