Gisteren gemist: Ajax gaat Europa in, Van Persie aanvoerder

2 augustus 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 1 augustus.

Ajax overtuigt ook in Graz en speelt sowieso Europees voetbal

Met veel overtuiging heeft Ajax zich woensdag geplaatst voor de volgende voorronde van de Champions League. Standard Luik is de komende tegenstander en na het zien van de wedstrijd van woensdagavond kunnen de Belgen concluderen dat ze een hele kluif aan de Amsterdammers gaan hebben.

Van Bronckhorst: "Keuze voor Van Persie voor mij niet moeilijk"

Hoewel de buitenwacht meerdere namen noemde voor het aanvoerderschap van Feyenoord, had Giovanni van Bronckhorst weinig moeite met de keuze. Hij benoemde woensdag Robin van Persie tot opvolger van de vertrokken Karim El Ahmadi, en wees Jordy Clasie aan als vice-aanvoerder.

PSV bij bereiken poulefase Champions League in pot 3

Wanneer PSV de groepsfase van de Champions League bereikt, worden de Eindhovenaren bij de loting ingedeeld in pot 3. Aanvankelijk zou de landskampioen in pot 4 zitten. Dit komt door de uitschakeling van Ludogorets in de voorronde van de Champions League. PSV schuift zodoende een plekje op. Ajax zit bij kwalificatie voor het hoofdtoernooi ook in pot 3.

De Boer: "Basel is een club die in mijn rijtje past"

Frank de Boer bevestigt dat FC Basel interesse heeft getoond. Hij denkt ook dat de club bij hem past. De Zwitsers zoeken een nieuwe trainer na het ontslag van Raphael Wicky. "Maar ik denk niet dat ik de enige ben die op het lijstje staat", aldus De Boer.

Collina treedt na acht jaar af als scheidsrechtersbaas van UEFA

Pierluigi Collina (59) is na acht jaar gestopt als scheidsrechtersbaas van de UEFA. Vanwege 'persoonlijke redenen' legt de markante Italiaan deze functie naast zich neer. Zijn landgenoot en voormalig topscheidsrechter Roberto Rosetti (50) neemt de taken over.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen