Van den Brom blij verrast met terugkeer van Koopmeiners

1 augustus 2018, 16:18

John van den Brom houdt vertrouwen in een goede afloop van het Europese tweeluik met FC Kairat. AZ moet donderdag in de return de 2-0 nederlaag in Kazachstan wegpoetsen. Positieve verrassing voor de Alkmaarders is de terugkeer van Teun Koopmeiners, die vorige week niet inzetbaar was. "Hij heeft deze week weer goed kunnen trainen en gaat ook spelen", kondigde Van den Brom aan op de persconferentie van woensdag.

"Het andere goede nieuws is dat Dorin Rotariu speelgerechtigd is en een prima trainingsweek heeft gemaakt. Hij kan spelen. Mats Seuntjens is niet fit en is er dan ook niet bij", citeert het clubkanaal van AZ hun trainer. Van den Brom heeft afgelopen week gebruikt de nederlaag in Alma-Ata te analyseren. "We hebben daar matig gespeeld, maar we zien nog genoeg aanknopingspunten om de achterstand ongedaan te maken. Als wij in een aantal aspecten beter gaan voetballen, dan moet het te doen zijn. Dat is de insteek."

De kans is groot dat Kairat zich donderdag ingraaft en loert op de counter. "Dat hebben zij vorige week al een beetje gedaan. Daar zijn wij toen niet goed mee omgegaan. Ze hebben, met name voorin, een aantal heel goede spelers. Die hebben het ons heel erg moeilijk gemaakt. Wij moeten dat beter verdedigen door de counter er sneller uit te halen. Dat begint voorin door snel druk te zetten."

AZ trapt om 20.45 uur af. De winnaar van het tweeluik treft in de derde voorronde van de Europa League het Tsjechische Sigma Olomouc.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen