Van der Vaart over Ajax: "Graag terugkeren in een nieuwe functie"

1 augustus 2018, 09:20   Bijgewerkt: 1 augustus 2018, 09:34

Rafael van der Vaart maakt er wederom geen geheim van graag eens terug te keren bij Ajax. De 109-voudig international trainde de afgelopen weken mee met PEC Zwolle, maar gaat waarschijnlijk als voetballer aan de slag bij Esbjerg fB. Als hij stopt, wil hij daarna graag in Amsterdam aan de slag.

De 35-jarige middenvelder zegt nog niet echt bezig te zijn met een terugkeer bij de club waar hij zijn carrière begon. "Ik ben nog steeds voetballer", vertelt hij in gesprek met Mokum Magazine. "Dat neemt niet weg dat Ajax mijn club is en ik er geen geheim van maak dat ik op een dag graag zou terugkeren in een nieuwe functie."

De middenvelder verliet Ajax in 2005 toen hij bij Hamburger SV tekende. Na de Duitse club volgden dienstverbanden bij Real Madrid, Tottenham Hotspur, Real Betis en FC Midtjylland. Bij de laatstgenoemde werd zijn contract niet verlengd, omdat hij amper in actie kwam. 

Van der Vaart laat ook zijn licht schijnen op het vertrek van jonge talenten naar het buitenland. "Ooit had ik maar één droom: in het eerste van Ajax voetballen." Hij gelooft dat de echte toptalenten die droom nog steeds hebben, maar verbaast zich over het feit dat sommige tieners al naar het buitenland vertrekken. "Wat ik zelf wel eens zag, was dat voetballers die jong vertrokken zich soms tekort voelden gedaan."

Een van de voorbeelden van jong vertrokken talenten is Justin Kluivert. Van der Vaart baalt van zijn vertrek naar AS Roma. "Ik had hem nog wel een paar seizoenen bij Ajax willen zien ontwikkelen. AS Roma is een fantastisch mooie club, maar het is geen Real Madrid en ik hoop wel dat hij dat niveau nastreeft."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen