Primeur in Engeland: managers in beker voortaan op de bon

1 augustus 2018, 09:29

De FA gaat dit seizoen iets nieuws proberen. In de FA Cup en League Cup kunnen managers voortaan een gele en rode kaart krijgen bij wangedrag. Arbiters kunnen dus in de Engelse bekertoernooien spelers als coaches met dezelfde wapens bestrijden.

In Engeland is het wel eens hommeles langs de lijn. Managers als José Mourinho en Pep Guardiola reageren meer dan geregeld hun frustraties af op de man met de fluit. Volgens de FA kunnen voor de volgende misdragingen kaarten worden uitgedeeld: ongepast taalgebruik of gebaren richting de arbitrage, het uiten van ongenoegen door te gooien met voorwerpen, sarcastisch applaudisseren om de autoriteit van de arbitrage te ondermijnen, om een kaart vragen en het betreden van de zone van de tegenstander.

In de Premier League blijft het voorlopig bij het wegsturen van de manager of een verbale vermaning van de leidsman. Als een manager vier keer bestraft wordt, leidt het tot één wedstrijd schorsing. Bij acht kaarten twee potjes, bij een dozijn aan prenten drie wedstrijden en als een manager zestien keer bestraft wordt mag, hij naar een disciplinaire hoofdzitting bij de FA.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen