Spoorboekje: Jones verlaat Feyenoord, Ajax speelt return

1 augustus 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 1 augstus. 

Nieuws

Jones gaat vertrekken bij Feyenoord

De vraag is niet of, maar wanneer Feyenoord het vertrek van Brad Jones aankondigt. Diverse Nederlandse media meldden gisteravond zijn transfer naar Al-Nassr uit Saudi-Arabië. In de woestijn heeft Jones een goede relatie met de keeperstrainer van Al-Nassr. Niet onbelangrijk: hij kan op 36-jarige leeftijd nog even lekker gaan cashen in het Midden-Oosten

Wedstrijden

Heracles Almelo - Fiorentina (19.00 uur)

Heracles Almelo heeft een mooi affiche toegevoegd aan het voorbereidingsprogramma. De ploeg van trainer Frank Wormuth speelt op woensdag 1 augustus om 19.00 uur tegen Fiorentina. Dit duel wordt in Apeldoorn op het veld van WWNA afgewerkt. Komt er een goed vervolg op de prima voorbereiding die de Eredivisionist tot dusver draait? Zo werd er gewonnen van onder andere FC Emmen, Almere City en FC Volendam. 

FC Basel - PAOK Saloniki (20.00 uur)

Wordt Frank de Boer de nieuwe trainer van FC Basel? Indien er in elk geval gesprekken zijn, zal de Nederlandse coach dit duel met veel aandacht volgen. Het eerste duel in Griekenland eindigde in 2-1, dus heeft Basel in elk geval een doelpunt nodig. Wellicht komt Ricky van Wolfswinkel daarvoor wel in het elftal: in het heenduel bleef hij negentig minuten op de bank, maar afgelopen weekend had hij in de competitie opeens een basisplaats.

Sturm Graz - Ajax (20.30 uur)

Ajax liet een week geleden een prima indruk achter. Zeker voor de eerste, echte wedstrijd van het nieuwe seizoen. Tussen de Alpentoppen wordt de ploeg van Erik ten Hag geacht het karwei af te ronden. Ook al kondigde Sturm Graz aan zijn naam eer aan te doen, Ajax is verplicht deze klus te klaren. Met als fijne bijkomstigheid dat het verzekerd is van in ieder geval de poulefase van de Europa League. Maar, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/336318/ten-hag-het-is-niet-zo-dat-direct-alles-goed-gaat/,_blank,zoals Ten Hag dinsdag vertelde], is het Ajax allemaal te doen om het miljardenbal.

Arsenal - Chelsea (21.05 uur)

Unai Emery versus Maurizio Sarri: beide trainers staan voor een flink karwei. De ene moet een legendarische manager moet vergeten en prijzen gaan pakken, terwijl de ander een veel aanvallendere speelstijl moet introduceren. Emery is al een flinke tijd langer bezig dan Sarri, maar ook bij The Blues zijn de eerste resultaten zichtbaar. Wie wint dit onderonsje, die op speeldag II in de Premier League ook op het programma staat?

Voetbal op tv

20.00 uur: Sturm Graz - Ajax, Ziggo Sport 14/Select - live verslag van voorronde Champions League

20.55 uur: Arsenal - Chelsea, FOX Sports 4 - live verslag van ICC-duel

21.55 uur: Benfica - Olympique Lyon, FOX Sports 6 - live verslag van ICC-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen