AZ zendt return in EL uit op Facebook voor 'vernieuwend' project

31 juli 2018, 14:47

AZ zendt de return van de voorronde in de Europa League tegen FC Kairat live uit op het Facebook-account van de club. De Alkmaarders denken op deze wijze vernieuwend te zijn. "De uitzendrechten in deze voorrondes zijn in het bezit van de thuisspelende club en wij hebben met RTL een deal gemaakt dat de wedstrijd zowel op televisie als op Facebook te zien is", aldus algemeen directeur Robert Eenhoorn.

Neal Peterson wordt de presentator van de uitzending, waar eveneens interviews met spelers langskomen na de wedstrijd. Het enige nadeel is dat het heenduel met 2-0 werd verloren, waardoor de kans op uitschakeling reëel is. Naast de wedstrijd is er een tunnelcam, die ook beelden in de mixed zone biedt. Tevens blikt Huiberts zelf vooruit op het treffen met FC Kairat en krijgen kijkers in de rust een reactie van assistent-trainer Arne Slot.

Eenhoorn: "We willen een zo breed mogelijk publiek bereiken. De combinatie van lineair én digitaal televisiekijken biedt daarbij wat ons betreft de beste uitkomst. Voor ons is het een interessante testcase, maar als we het niet proberen zullen we het nooit weten. We doen er alles aan om er een goede online-uitzending van te maken."

Volgens hem is het ook handig voor de vakantiegangers onder de AZ-supporters, voor wie het duel – dat overigens ook gewoon op RTL 7 te zien is – op andere wijze niet zichtbaar zou zijn.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen