Heracles-doelman Zeinstra stopt per direct, AZ's Bucker opvolger

31 juli 2018, 09:43

Heracles Almelo en doelman Harm Zeinstra zijn per direct uit elkaar gegaan. De keeper heeft besloten om zich te richten op zijn maatschappelijke carrière en laat daarom het profvoetbal definitief achter zich. Met Koen Bucker, hij komt over van AZ, presenteerde de Eredivisionist wel meteen haar opvolger. Zeinstra is na Bram Castro (KV Mechelen) en Renzij Fij (Floroe) al de derde goalie die deze zomer vertrekt uit Almelo.

"Ik was op zoek naar een uitdaging op andere vlakken en wilde graag ambities waarmaken die ik niet direct in mijn voetbalcarrière terug vond", legt Zeinstra, die eerder uitkwam voor sc Heerenveen, FC Emmen en SC Cambuur, uit. "Ik kreeg de kans om als consultant aan de slag te gaan bij NMC Bright, een adviesbedrijf in de sportwereld. Daarnaast ga ik een master volgen aan het Johan Cruyff Institute. Dat plaatje heeft mij doen besluiten deze stap te maken."

Wel wachtte de goalie todat er een geschikte opvolger was gevonden, die de rol als tweede keeper achter de Duitser Janis Blaswich (hij kwam over van Borussia Mönchengladbach) kan gaan vervullen. "De keuze van Harm om zijn voetballoopbaan te beëindigen en zich te richten op zijn maatschappelijke carrière, kunnen wij als club alleen maar respecteren. Harm heeft ons ingelicht over zijn wens, maar heeft ons de tijd gegeven een opvolger vast te leggen. In die periode heeft hij nog altijd maximale inzet getoond. Dat tekent zijn persoon." Zeinstra kwam in de zomer van 2017 transfervrij over van SC Cambuur en speelde één duel in de hoofdmacht van Heracles. 

{image[327775][right-half][]}Becker komt over van AZ

Heracles Almelo zette de jacht in op een geschikte opvolger. Die werd gevonden in de persoon van de 22-jarige Bucker. Hoewel hij nog een doorlopend contract had in Alkmaar – waar hij alleen nog in het beloftenteam uitkwam – kon Heracles hem overnemen. Fledderus: "We hebben bewust gekozen voor een jonge talentvolle doelman als Koen. We kennen zijn kwaliteiten en geloven dat hij bij Heracles Almelo een volgende stap kan maken."

Een transfersom is door beide partijen niet bekend gemaakt. Bucker is in elk geval blij met zijn overgang naar Overijssel. "Ik ben blij om hier te hebben getekend en heb enorm veel zin in het seizoen. Heracles Almelo is een mooie club, waar ik me verder hoop te ontwikkelen." Zeinstra is na Bram Castro (KV Mechelen) en Renzij Fij (Floroe) al de derde goalie die deze zomer vertrekt bij Heracles Almelo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen