ICC: PSG verslaat Atlético in een doelpuntrijke slotfase

30 juli 2018, 15:36

Paris Saint-Germain heeft voor het eerst tijdens deze voorbereiding een wedstrijd gewonnen op de International Champions Cup. Nadat de Fransen verloren van Bayern München (3-1) en Arsenal (5-1) werd er maandagmiddag gewonnen van Atlético Madrid (2-1). Jongelingen Christopher Nkunku, Moussa Diaby en Virgiliu Postolachi maakten de doelpunten namens PSG.

Toch had trainer Thomas Tuchel voor het eerst weer de beschikking over wat meer grote namen dan in de eerdere duels. Onder andere Ángel Di Maria en Layvin Kurzawa stonden, anders dan voorgaande duels, weer in de basis. Uit een aanval die via Di Maria werd opgezet, kon Nkunku van dichtbij binnenwerken, nadat een eerste Franse poging nog werd gekraakt.

In het tweede bedrijf kreeg PSG een tweede treffer op een presenteerblaadje aangeboden: nadat Atlético de bal achterin verkeerd rondspeelde kon invaller Weah de bal overnemen. Hij stuurde Diaby simpel één-op-één met goalie Adán, die kansloos was op diens poging in de verre hoek. Toch werd het weer spannend: uit een kopbal van Victor Mollejo kwam Atlético - nog zonder de maandag gepresenteerde Thomas Lemar in het elftal - een kwartier voor tijd terug, waarna verdediger Antoine Benede ongelukkig een voorzet tegen zich aan kreeg geschoten, die in eigen doel belandde: 2-2.

Toch kwam alsnog de eerste zege van PSG van het ICC: na heel zwak uitverdedigen van de Spanjaarden in blessuretijd was het Virgiliu Postolachi met een heerlijk geplaatst schot buiten het zestienmeter die voorkwam dat er penalties genomen moesten worden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen