Groeneveld nu 'Danjuma' in België: "PSV wilde me terughalen"

30 juli 2018, 10:09   Bijgewerkt: 30 juli 2018, 10:22

Van de Jupiler League naar de top van de Belgische competitie: Arnaut Groeneveld verruilde deze zomer NEC voor het Belgische Club Brugge en besloot met 'Danjuma' op de rug te gaan spelen - zijn tweede naam in het paspoort. "Ik vind gewoon dat het mooier staat."

Op het eerste oog lijkt de transfer naar België een verrassende keuze, zeker als je beseft welke andere clubs de 21-jarige buitenspeler wilden hebben. Tegenover Eindhovens Dagblad somt Groeneveld het rijtje op. "PSV wilde me terughalen", vertelt de door de Eindhovenaren opgeleide aanvaller. Verder wilden clubs uit de Bundesliga, Premier League en de Nederlandse topclubs de ster van NEC graag inlijven.

Het werd dus Club Brugge. "Ik heb goed over alle opties nagedacht. Ik moet me ook ergens thuis voelen. Club Brugge is landskampioen en speelt in de Champions League." Groeneveld slaat de competitie van de Belgen ook [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/336174/groeneveld-de-belgische-competitie-wordt-hoger-ingeschat/,_blank,hoger aan] dan de Eredivisie. "Het is technischer en meer fysiek en de ideale plek om me verder te ontwikkelen."

Naast een nieuwe werkgever heeft de buitenspeler ook een nieuwe naam achterop het shirt: 'Danjuma', dat 'geboren op vrijdag' in het Nigeriaans betekent. "Je moet er niet teveel achter zoeken", verzekert hij. "Danjum is de tweede naam op mijn paspoort en ik vind gewoon dat het veel mooier staat."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen