Berghuis blij met Van Persie, Clasie en de voorbereiding

30 juli 2018, 08:48   Bijgewerkt: 30 juli 2018, 08:59

Steven Berghuis vindt dat Feyenoord klaar is voor de clash met PSV van aanstaande zaterdag om de Johan Cruijff Schaal. De uitblinkende buitenspeler is tevreden over de Rotterdamse voorbereiding. "De intentie met het willen voetballen van achteruit is heel goed."

Vooral de tandem Steven Berghuis-Robin van Persie draait als een trein tijdens de voorbereiding van de Rotterdammers. Het leverde in de oefenpot tegen het Spaanse Levante een 2-1 overwinning op. Berghuis scoorde na een mooie steekpass van Van Persie: "Dat was wel lekker", vertelt Berghuis aan De Telegraaf. "In het verleden zou ik aan de buitenkant blijven en nu ben ik bewust bezig om achter de man te kruipen."

De samenwerking tussen Berghuis en Van Persie lijkt af en toe vanzelf te gaan, maar volgens de eerstgenoemde zitten daar veel trainingsuren in. "We zijn er dagelijks mee bezig. Je moet ook veel praten over voetbal en wedstrijden kijken met het idee: zo kunnen we elkaar ook vinden."

Ook is de 26-jarige vleugelaanvaller blij met de komst van Jordy Clasie. De oud-Feyenoorder keerde op huurbasis terug naar De Kuip. "De intentie met het willen voetballen van achteruit is heel goed", vindt Berghuis. "Met Jordy hebben we iemand aangetrokken die dat heel goed kan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen