FC Barcelona laat Digne gaan en dat lijkt goed nieuws voor Brands

FC Barcelona laat Digne gaan en dat lijkt goed nieuws voor Brands

29 juli 2018 – Lucas Digne gaat FC Barcelona spoedig verlaten. De verdediger heeft het trainingskamp van de Catalanen verlaten om zijn vertrek definitief rond te maken. Zeer waarschijnlijk vertrekt de back naar het Everton van technisch manager Marcel Brands: aan die club wordt hij namelijk al weken gelinkt.

Via de officiële kanalen laat FC Barcelona weten dat Fransman, die niet mee was naar het wereldkampioenschap in Rusland, op dit moment zijn transfer mag rondmaken en daarom niet meer bij het trainingskamp van Ernesto Valverde en consorten zit. In 2016 stapte hij van Paris Saint-Germain nog voor ruim zestien miljoen euro over naar Catalonië.

Daar kon de recent 25 jaar geworden linksachter echter nooit overtuigen. Hij was de tweede keuze achter Jordi Alba en zag ook weleens middenvelders op zijn plek staan. Vermoedelijk heeft trainer Valverde definitief het vertrouwen opgezegd in de back die, tot een kleine vijftig optredens kwam in Catalonië en daarin tweemaal scoorde.

Als de geruchten overigens kloppen, dan staat ook de Colombiaanse verdediger Yerry Mina in de belangstelling van The Toffees. Over hem hebben de Catalanen, die met Clément Lenglet wel al een concurrent binnenhaalden voor de WK-ganger, echter nog niets gecommuniceerd.

gerelateerd