Cambuur krijgt tien procent van de transfersom van Monteiro

29 juli 2018, 19:54

Jamiro Monteiro vertrok deze week naar het Franse FC Metz. Niet alleen Heracles Almelo kan een transfersom van naar verluidt ongeveer drie miljoen euro incasseren, ook in Leeuwarden is de overgang ongetwijfeld met gejuich ontvangen. SC Cambuur heeft bij de verkoop van de middenvelder, tijdens de vorige zomer, naast de tonnen die het ontving namelijk ook een doorverkoopclausule bedongen.

Tien procent van deze transfer van Monteiro gaat door naar Leeuwarden. Omdat de drie miljoen euro nog niet bevestigd is, weet technisch manager Foeke Booy nog niet welke bonus hij krijgt. "Er gaan dan nog wat dingen af en het speelt ook mee of de som ineens wordt betaald of in delen. Wat dit exact gaat opleveren, weten wij nog niet. Maar het is mooi meegenomen", vertelt hij tegenover de Leeuwarder Courant.

Of dat bedrag weer rechtstreeks geïnvesteerd kan worden in nieuwe spelers, kon Booy niet zeggen. De Leeuwarders zijn momenteel bezig met een grote zomerse renovatie, waarbij de oudere garde is vervangen door veelal jeugdige spelers, onder wie Emmanuel Mbende, Julian Calor, Andrejs Ciganiks en Robin Maulun. Als het aan Booy ligt, komt daar dus nog wat bij voor trainer René Hake.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen