Van Bronckhorst kiest keeper en aanvoerder deze week

29 juli 2018, 19:21   Bijgewerkt: 30 juli 2018, 11:31

Het wordt een spannende week voor Brad Jones, Justin Bijlow en Kenneth Vermeer. Giovanni van Bronckhorst gaat namelijk deze week bepalen wie de vaste doelverdediger wordt van de Rotterdammers komend seizoen. Ook kiest de coach nog voor de Johan Cruijff Schaal tegen PSV de nieuwe aanvoerder, als opvolger van de vertrokken Karim El Ahmadi. Verder gaat hij in op de mogelijke transfers in Rotterdam-Zuid. 

"We hakken deze week de knoop door wat betreft de keepers en het aanvoerderschap", liet hij weten tegenover FOX Sports. Tegen Levante kreeg Brad Jones weer wat speelminuten om ritme op te doen na een lange periode zonder wedstrijden. Tijdens het WK kwam de goalie namelijk niet in actie namens Australië. De afgelopen twee seizoenen kreeg hij de voorkeur boven Vermeer, die zich daar niet in kon vinden en vervolgens werd verhuurd aan Club Brugge.

Verder keek Van Bronckhorst ook terug op het oefenduel met Levante (2-1). "Grotendeels ben ik tevreden met wat ik vandaag heb gezien, met name in de tweede helft. Alleen in de eindfase was het niet nauwkeurig genoeg", vond de coach, die ook zeer tevreden was over zijn centrale verdedigers Sven van Beek en Jan-Arie van der Heijden.

{image[325139][right-half][]}Transfers

Tevens werd Gio gevraagd naar de mogelijke transfers van Tonny Vilhena en Nicolai Jørgensen. "Daar maak ik me niet druk over. Je weet hoe het gaat in het voetbal en we weten wat er kan gebeuren. Als er iets gebeurt, dan gaan we daar goed mee om", verzekerde de Feyenoord-trainer, die wel blij was dat de Engelse markt dit seizoen tijdens de start van de Premier League sluit.

"Als daar wat gebeurt, zorgt dat vaak voor beweging in de rest van Europa. Ook wij hebben onze lijstjes, maar daar komt veranderingen in. Hoe later een transfer plaats vindt, hoe minder makkelijk het is", besloot Van Bronckhorst.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen