Klaassen happy bij Werder: "Moet in elk geval voetballen"

29 juli 2018, 18:20

De eerste dagen van Davy Klaassen bij Werder Bremen zijn de middenvelder uitstekend bevallen. Hoewel hij nog niet trainde bij de Bundesliga-club, speelde hij al wel twee keer mee in een oefenwedstrijd én scoorde hij zelfs al. Bij zijn nieuwe werkgever wil de box-to-box-speler zich weer laten zien én het plezier weer hervinden.

"Tot dusver heb ik een hele goede, positieve indruk", vertelde de middenvelder na het treffen met FC Groningen (0-0) tegenover FOX Sports. "Ik ben heel blij dat ik hier ben. Wat het verschil is? Ik moet in elk geval voetballen", lachte de oud-Ajacied. "Het belangrijkste is dat ik weer plezier erin ga hebben. Bewijsdrang heb ik altijd en zal ik altijd hebben. Na zo'n mislukt jaar is dat niet extra."

Op het moment dat Werder zich meldde in Liverpool deze zomer, wist Klaassen nog weinig van die club of wat hij komend seizoen wilde. "Alleen dat ik graag weg wilde, maar het was moeilijk om te bepalen waarheen. Het gesprek dat ik met de trainer had, gaf de doorslag. De speelwijze is anders dan bij Everton. De coach wil aanvallender spelen, met veel balbezit en drukzetten."

Met liefst vijftien miljoen euro - iets meer dan de helft van wat Everton betaalde - was de Nederlander wel de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis. Het zorgt niet voor extra druk bij de Nederlander. "Je wilt je altijd laten zien bij een nieuwe club. Een nieuwe ronde, nieuwe kansen", aldus Klaassen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen