Feyenoord sluit oefencampagne af met overwinning op Levante

29 juli 2018, 16:25   Bijgewerkt: 29 juli 2018, 17:16

Feyenoord heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen zondag afgesloten met een degelijke overwinning. Voor het Spaanse Levante waren de Rotterdammers met 2-1 te sterk: Jens Toornstra en uitblinker Steven Berghuis maakten de doelpunten. FC Groningen hield Werder Bremen, waar Davy Klaassen invaller was, op een knap doelpuntloos gelijkspel.

In De Kuip was Berghuis verantwoordelijk voor Feyenoords tweede doelpunt, die na ruim zeventig minuten viel. Toch had de aanvaller al veel eerder kunnen scoren: al na twaalf minuten schoot hij een vrije trap net naast, terwijl hij na een half uur vanaf de rand van het zestienmetergebied eveneens de bal niet tussen de palen kreeg. Vlak voor de rust schoot de buitenspeler na een mooie combinatie met Robin van Persie tegen de Spaanse goalie.

Op dat moment stond basisspeler Jordy Clasie niet meer binnen de lijnen: hij was vervangen door Sofyan Amrabat. In de slotfase kwamen de jonge Tyrell Malacia - hij was gepasseerd voor Calvin Verdonk - en Dylan Vente nog in de ploeg. In die fase deed Levante tien minuten voor tijd nog wel wat terug via Jason, maar aan de overwinning viel niets meer af te dingen. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst gaat dus met een goed gevoel richting de ontmoeting met PSV in de Johan Cruijff Schaal.

FC Groningen - Werder Bremen 0-0

Ook de ploeg van Danny Buijs maakte een prima indruk. In de eerste helft hadden ze het overwicht tegen Werder en hadden Mimoun Mahi en Tom van Weert de score kunnen openen. Ook Ritsu Doan kreeg een paar kansjes. In de tweede helft was het duel meer in balans en kwam ook Davy Klaassen nog binnen de lijnen bij de bezoekers.

De middenvelder deed een klein half uur mee, maar kon zijn stempel niet drukken. De oud-Ajacied kreeg nog een flinke tackle te verduren van Mike te Wierik. Daarvoor kreeg de FC Groningen-verdediger de gele kaart voorgehouden. Veel meer spectaculairs gebeurde er in de eindfase niet, waardoor er in het hoge noorden niet gescoord werd.