Werder haalt Pizarro voor de vierde keer terug naar Bremen

29 juli 2018, 12:21

Werder Bremen heeft na het vastleggen van Davy Klaassen opnieuw zaken gedaan. Claudio Pizarro is voor de vierde keer (!) teruggekeerd op het oude nest. Werder Bremen wordt voor de 39-jarige spits zijn laatste club. Hij was transfervrij na zijn dienstverband bij het gedegradeerde FC Köln. "Ik ben heel blij dat ik mijn carrière mag afmaken bij de club waar mijn Europese reis begon", reageert de Peruviaan.

Die Grün-Weißen ontdekten Pizarro in 1999 bij Alianza Lima en haalden hem naar Bremen. Sindsdien speelde hij 271 wedstrijden voor Werder, dat zondagmiddag oefent tegen FC Groningen. Pizarro's doelpuntenteller in het shirt van Werder staat op 144. Die teller kan komend seizoen verder oplopen, hoewel Pizzaro geen basisklant is. "Hij zal belangrijk zijn in de kleedkamer", zegt trainer Florian Kohfeldt het clubkanaal. "Als hij fit is, weet ik zeker dat hij ons op cruciale momenten kan helpen. Zijn kwaliteiten zijn onbetwist. Claudio is een legende en hij krijgt zijn momenten."

Pizarro speelde zijn meeste wedstrijden voor Bayern München (327), maar hij was in Zuid-Duitsland wel minder trefzeker (125). De Zuid-Amerikaan speelde ook twee periodes voor Der Rekordmeister, die hem beide keren oppikte bij Werder Bremen. Pizarro kwam daarnaast nog uit voor Chelsea.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen