Schenk baalt van media: "Er is een hoop onzin geschreven"

Schenk baalt van media: "Er is een hoop onzin geschreven"

28 juli 2018 – De overgang van Xandro Schenk naar FC Twente ging gepaard met heel veel commotie. De verdediger - die op weg was naar Sparta Rotterdam en vervolgens in Enschede tekende - baalt van de verhalen die in de media zijn gekomen en niet (allemaal) waar zijn. Toch steekt hij ook de hand in eigen boezem. "Je moet nooit op de foto gaan als je nog niet je handtekening hebt gezet. Dat is een les voor mij."

Dat vertelt hij tegenover RTV Oost. In elk geval was Schenk er nog niet uit met Sparta Rotterdam, toen FC Twente hem een contractvoorstel deed. "Twente heeft mij een aanbieding gedaan en dat is hun goed recht. Sparta vond dat we een akkoord hadden en ik vond van niet, want ik heb nergens mijn handtekening gezet", is de lezing van de hoofdrolspeler. Het salaris zou volgens diverse media een van de redenen zijn om voor Enschede te kiezen.

Toch is dat volgens Schenk niet waar. "Er is een hoop gebeurd en een hoop onzin geschreven", legt hij uit. Verhalen over het salaris dat hij zou krijgen, kloppen niet. "Dat is een heel eigen leven gaan leiden. Ik weet niet wat de bronnen zijn, maar het klopt bij lange na niet. Het lijkt alsof liever nepnieuws geschreven wordt dan dat jullie, de media, niets schrijven."

Het hele verhaal van de soap wilde Schenk niet kwijt. "Maar het verhaal is anders dan Sparta naar buiten heeft gebracht", verzekerde de achterhoedespeler, die tegen VVV-Venlo zijn eerste minuten maakte namens de Tukkers. Tijdens de eerste speelronde in de Eerste Divisie staan beide degradanten pikant genoeg ook nog tegenover elkaar.

Lees meer over de transfersoap:
- FC Twente rondt de omstreden transfer van Schenk af
Schenk tekent voor twee jaar bij Sparta: "Tijd voor iets nieuws"
Twente tracht net gepresenteerde Schenk bij Sparta weg te halen
Soap compleet: wegen van Schenk en Sparta scheiden

gerelateerd