ADO Den Haag geeft de zege op Bilbao goed vervolg met winst

28 juli 2018, 21:44   Bijgewerkt: 28 juli 2018, 21:50

ADO Den Haag heeft de overwinning op Athletic Bilbao (3-2) een goed vervolg gegeven: zaterdagavond rekende de ploeg van Alfons Groenendijk ook af met Panathinaikos (3-1). John Goossens, Elson Hooi en Zhang Yuning maakten de doelpunten tegen de Griekse opponent, Sheraldo Becker gaf de assists bij de eerste twee treffers.

De eerste twee ADO-doelpunten vielen nog binnen het eerste half uur. Na ruim twintig minuten werkte Goossens binnen na een strakke voorzet van Becker, waarna Hooi profiteerde van het goede voorbereidende werk van de buitenspeler van ADO Den Haag. Overigens was het Panathinaikos dat de score had geopend: na drie minuten was Ilias Chatzitheodoridis al trefzeker. Invaller Zhang besliste vlak voor tijd het duel met een harde pegel, op aangeven van Danny Bakker, die eveneens inviel.

Bij ADO deed aanwinst Dion Malone nog niet mee, evenals aanvoerder Aaron Meijers. Robert Zwinkels was wel weer fit genoeg en stond daarom tussen de palen. Hij hield in de tweede helft de nul, waardoor ADO - dat via aanvaller Melvyn Lorenzen een kwartier voor tijd ook nog een grote kans kreeg - de overwinning tegen Athletic Bilbao een goed vervolg gaf. Na eerdere [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/335867/ontevreden-groenendijk-trekt-niet-teveel-conclusies-na-verlies/,_blank,tegenvallende resultaten] in de voorbereiding, kan coach Groenendijk tevreden zijn over de ontwikkeling van zijn ploeg.