Heerenveen verliest met 8-2 van Hoffenheim, zege PEC

28 juli 2018, 19:01   Bijgewerkt: 28 juli 2018, 20:57

SC Heerenveen heeft zaterdag een flink pak slaag gekregen van 1899 Hoffenheim. De ploeg met Joshua Brenet en Justin Hoogma op de bank was met liefst 8-2 (!) te sterk voor de Friezen, die bij tijd en wijle werden weggevaagd. Na twintig minuten was het al 4-0 voor de Duitsers, die zagen dat de veelbesproken Henk Veerman en Michel Vlap (op prachtige wijze) scoorden.

Een prachtige vrije trap van Kerem Demirbay opende het gala, waarin Heerenveen volledig werd weggespeeld. Joelinton profiteerde vervolgens van Fries balverlies op het middenveld (0-2), waarna niet veel later Nadiem Amiri de door Filip Bednarek veroorzaakte benutte. Leonardo Bittencourt maakte uit de rebound na ruim twintig minuten zelfs al de 4-0.

Adam Szalai maakte vlak voor de pauze 5-0, waarna Brenet het veld betrad. Met de voormalig PSV'er binnen de lijnen viel de score even stil en kon Heerenveen - waar Jan Olde Riekerink ook vier spelers wisselde in de pauze - de score tijdelijk beperken. Uit een penalty van Vincenzo Grifo werd het na een uur spelen 6-0, waarna Veerman niet veel later binnenkopte.

In de laatste drie minuten maakte David Otto nog twee doelpunten voor de thuisploeg, waarna Vlap vanaf bijna twintig meter de laatste treffer maakte van de wedstrijd. Hij krulde de bal heerlijk binnen, maar veel eer was er niet gered voor Heerenveen en Riekerink. Deze nederlaag komt namelijk hard aan, omdat er recentelijk nog knap van Kayserispor werd gewonnen. Na deze coach zijn er dan ook terechte kopzorgen. 

PEC Zwolle - Levante 3-1

PEC Zwolle maakte een stuk meer indruk. De ploeg van trainer John van 't Schip won terecht van het Spaanse Levante. Clint Leemans opende de score met een trap in de verre hoek, tien minuten voor rust. In de tweede helft kwam Levante via Rubén Rochina meteen terug, maar kon mede dankzij een rode kaart voor die doelpuntenmaker dat niet volhouden. Denis Genreau profiteerde van een flater van de Spaanse goalie en maakte uit een voorzet van Kingsley Ehizibue vijf minuten voor tijd ook nog de beslissende treffer.

Voor PEC Zwolle was het zeker niet het eerste goede resultaat tijdens de voorbereiding: eerder werd er gewonnen van onder andere Excelsior en SV Meppen. Nederlagen waren er tegen AA Gent en Hannover 96.

Lees ook: alle oefenwedstrijden van de Eredivisionisten op een rij

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen