Heracles verliest Monteiro aan Franse tweedivisionist FC Metz

Heracles verliest Monteiro aan Franse tweedivisionist FC Metz

28 juli 2018 – Heracles Almelo is middenvelder Jamiro Monteiro kwijt. Een van de uitblinkers van vorig seizoen heeft een transfer gemaakt naar FC Metz, dat uitkomt op het tweede niveau in Frankrijk. De controleur kwam vorige zomer nog over van SC Cambuur, maar heeft zich zeer goed ontwikkeld. "Een compliment voor Jamiro zelf, maar ook voor ons als club, dat iemand zich bij ons zo snel kan ontwikkelen en een transfer afdwingt", aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus."Monteiro heeft zich het afgelopen seizoen zeer goed ontwikkeld. Zodanig dat er interesse voor hem was. We hebben uiteindelijk met FC Metz een akkoord bereikt over een transfer", aldus Fledderus, over de man die nog een contract tot en met 2020 had, met de optie voor nog een seizoen. Over de hoogte van de transfersom, is geen mededeling gedaan.

"Ik heb een prachtig jaar bij Heracles Almelo beleefd. De club heeft mij de kans gegeven me in de Eredivisie te laten zien. Daar wil ik iedereen voor bedanken. Ik zal de club, mijn teamgenoten en de supporters missen en wens ze alle goeds voor komend seizoen. Uiteraard zal ik Heracles Almelo vanuit Frankrijk blijven volgen", laat de hoofdrolspeler weten. 

Afgelopen zomer kwam Monteiro over uit Leeuwarden, waar hij in het seizoen 2015/16 kwam aanwaaien. Onder Henk de Jong kende hij zijn grote doorbaak: na een uitstekend jaar in de Jupiler League besloot de middenvelder terug te keren in de Eredivisie. Dat deed hij afgelopen seizoen in Almelo uitstekend: hij kwam elk duel in de competitie in actie onder John Stegeman.

FC Metz eindigde afgelopen seizoen helemaal onderaan in de Ligue 1, waardoor het samen Troyes AC rechtstreeks degradeerde naar de Ligue 2. Door de degradatie vertrokken onder andere sterkhouders Moussa Niakhaté, Florent Mollet en Nolan Roux. Daarvoor in de plaats werden echter ook de nodige spelers gehaald, onder wie Mathieu Dossevi van Standard Luik en Stoppila Sunzu van OSC Lille. Monteiro komt dus bij dat rijtje.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 24 oktober 2019

  2. woensdag 23 oktober 2019