Groeneveld: "De Belgische competitie wordt hoger ingeschat"

28 juli 2018, 13:58

Arnaut Groeneveld had de afgelopen periode de clubs voor het uitkiezen en besloot te tekenen bij Club Brugge. De basiskracht van Jong Oranje heeft die keuze gemaakt omdat hij de Belgische competitie sterker acht dan de Eredivisie.

Groeneveld maakte afgelopen seizoen indruk bij NEC in de Eerste Divisie en genoot veel belangstelling. "Ik kon naar de Bundesliga, de Premier League, de top drie in Nederland, Frankrijk ook. Dat is heel wat, maar ik heb goed nagedacht over mijn keuze. Mij ergens thuis voelen: dat was de bedoeling. En dat heeft me tot bij Club gebracht", zegt Groeneveld tegen Het Nieuwsblad.

De buitenspeler denkt dat hij  meer uitdaging kan vinden bij Club Brugge. "De Belgische competitie wordt internationaal hoger ingeschat dan de Nederlandse. Anders was ik niet naar hier gekomen. Het bestuur gaf me meteen veel vertrouwen en ik was al langer ­supporter. Deze ploeg heeft een bepaalde uitstraling in Europa en wordt door heel veel mensen gevolgd."

Groeneveld was vorige week meteen belangrijk voor Club Brugge, dat mede dankzij zijn goede spel met 2-1 van Standard Luik won en daardoor de Supercup pakte.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen