VVV wint in snikhete De Koel van Pusic-loos FC Twente

27 juli 2018, 21:33   Bijgewerkt: 28 juli 2018, 01:01

Met temperaturen rond de 35 graden heeft VVV-Venlo vrijdagavond de oefenwedstrijd tegen FC Twente gewonnen (2-1). Opvallend was dat Marino Pusic niet op de bank zat van de Tukkers. De trainer was geschorst, omdat hij deze week werd weggestuurd tijdens het oefenduel met FC Emmen.

Ondanks de warmte, zochten een kleine tweeduizend fans De Koel op voor het vroegere Eredivisie-affiche. Zij zagen kersverse waanwinsten Peter van Ooijen en Martin Samuelsen debuteren voor VVV. Diezelfde Samuelsen speelde de hoofdrol toen al na dertig seconden de bal op de stip ging. De Noors international werd gevloerd na een miscommunicatie tussen Peet Bijen en Jeroen van der Lely. Tino Susic, ook een zomerse aanwinst van VVV, benutte het buitenkansje.

En zo keek Twente, dat op papier met hun sterkste opstelling aantrad, weer tegen een vroege achterstand aan. Dat overkwam de Enschedeeërs deze week ook al tegen Emmen. Die zorgen werden halverwege de eerste helft groter. Jay-Roy Grot was het eindstation van een hoekschop en hij verdubbelde de voorsprong voor de thuisploeg. De defensie van de Venlonaren stond als een huis, of kwam Twente simpelweg tekort om het VVV écht moeilijk te maken?

De aansluitingstreffer van Twente viel dan ook uit de lucht. Een foutje achterin strafte Jari Oosterwijk af. In het laatste kwartier probeerde Twente nog de gelijkmaker te forceren. Het slotoffensief leverde ook kansen op, maar VVV slaagde erin het doel verder schoon te houden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen