Officieel: AZ haalt ADO-spits Johnsen voor vier seizoenen binnen

27 juli 2018, 14:33   Bijgewerkt: 27 juli 2018, 15:19

AZ heeft zich definitief versterkt met Bjørn Johnsen. De aanvaller komt over van ADO Den Haag en tekent een contract voor vier seizoenen in Alkmaar. "Ik ben heel blij om bij zo'n mooie club te zijn", reageert de spits, die na weken van zware onderhandelingen zijn handtekening zette. Heel lang kwamen beide clubs maar niet tot een akoord, totdat de transfer de afgelopen dagen alsnog in een stroomversnelling kwam.

Naar verluidt wordt er zo'n twee miljoen euro overgemaakt door AZ. In Alkaar wordt hij de opvolger van Wout Weghorst, die voor 10,5 miljoen euro naar VfL Wolfsburg trok. "Het is een spits die heel makkelijk doelpunten maakt. Hij heeft er bij ADO negentien gemaakt, zónder penalties. Wij denken dat hij perfect in het profiel past van de spits die wij zoeken", aldus directeur voetbalzaken Max Huiberts.

{image[325943][right-half][]}"Behalve goals maken en assists geven wil ik hier een betere speler worden. En voor het team wil ik dé targetman zijn", reageert de blije Johnsen op zijn transfer. Afgelopen seizoen eindigde hij als nummer twee op de topscorerslijst van de Eredivisie, achter Alireza Jahanbakhsh. De Iraniër vertrok woensdag naar Brighton & Hove Albion voor een bedrag van zo'n 25 miljoen euro. 

De Noors international meldt zich dit weekend bij de ploeg van John van den Brom. In Alkmaar komt hij landgenoten Jonas Svensson en Fredrik Midtsjø tegen. Eerder speelde de aanvaller voor onder andere Hearts of Midlothian, Litex Lovetsj en Antequera CF. Hij had nog een contract tot en met 2020 in de Hofstad, waar hij vorige zomer transfervrij arriveerde. 

De in Amerika geboren aanvaller was in het afgelopen seizoen maar liefst negentien keer trefzeker, waarmee hij een groot aandeel had in het bereiken van de play-offs met ADO. Zhang Yuning werd al binnengehaald als zijn opvolger: de Chinese spits mist echter wel de eerste weken bij de groep van Alfons Groenendijk. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen