Doelman Wolves stopt op 32-jarige leeftijd vanwege leukemie

27 juli 2018, 12:43

Carl Ikeme heeft zijn carrière als professionele doelman moeten beëindigen. Bij de goalie van Wolverhampton Wanderes werd in 2017 leukemie geconstateerd, waardoor hij zijn professionele loopbaan niet meer kan voortzetten. Hoewel hij wel genezen is van de ziekte, zit een carrière er treurig genoeg niet meer in. 

Voorzitter Jeff Shi reageert als volgt op de website van Wolverhampton: "Carl is meer dan een speler in onze ogen. Hij is een belangrijk deel van de familie." Volgens de preses was het heel dubbel om het nieuws van Ikeme te horen. "Er heerste verdriet, maar we waren ook blij om hem zo gezond en hongerig naar nieuwe mogelijkheden te zien. We wensen Carl het beste in de toekomst, maar we moeten hem er aan herinneren dat hij altijd een deel van de Wolves-familie zal zijn."

Op veertienjarige leeftijd kwam Ikeme bij Wolves terecht. Hij stond meer dan tweehonderd duels bij de club tussen de palen en speelde tien interlands voor Nigeria. De beslissing van het jeugdexponent - die eind 2017 kreeg te horen leukemie te hebben - is in samenwerking gegaan met de medische staf. Volgens de website van de club vertelde de keeper vrijdagochtend aan zijn teamgenoten dat zijn loopbaan ten einde is. Ruim een maand geleden liet hij via Twitter weten dat zijn ziekte volledig was hersteld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen