Klaassen versterkt Werder Bremen en is verlost van Everton

27 juli 2018, 10:56   Bijgewerkt: 27 juli 2018, 14:42

Het doodlopende pad van Davy Klaassen bij Everton is beeïndigd. De 25-jarige international heeft vrijdagochtend, zoals verwacht, een contract getekend bij het Duitse Werder Bremen. De middenvelder tekent een verbintenis voor vier jaar, meldt Werder Bremen op de website van de club. De Duitsers maken zo'n vijftien miljoen euro over naar The Toffees.

"We hebben Davy duidelijk gemaakt waar we met Werder naar toe willen in de ontwikkeling", vertelt Werder-trainer Florian Kohfeldt. "Ook hebben we verteld dat Werder Bremen een bijzondere club is. Alles moest snel gaan, maar we hebben het perfect voorbereid." De oefenmeester was logischerwijs vol lof over zijn nieuwe aanwinst, by far de duurste uit de clubhistorie na Marko Marin (acht miljoen euro). 

De oud-speler en het jeugdexponent van Ajax beleefde een dramatisch eerste seizoen in Engeland. Hij kwam slechts zevenmaal in actie in de Premier League en behoorde vaker niet dan wel tot de wedstrijdselectie. Al snel bleek dat de zestienvoudig international bij Everton op een dood spoort zat. Dat was mede te wijten aan het ontslag van Ronald Koeman: sinds dat moment was het perspectief voor de man dieThe Toffees bijna dertig miljoen euro kostte, helemaal weg. 

Naar verluidt maakt hij voor vijftien miljoen euro de overstap naar Werder, wat hem de duurste aankoop van de club maakt. Klaassen sluit direct aan bij de selectie, die aanstaande zondag oefent tegen FC Groningen. Hij moet de naar Borussia Dortmund vertrokken Thomas Delaney vergeten, maar bovenal is het voor Klaassen te hopen dat hij het voetbal weer op kan pakken. 

Lees ook: Klaassen blij met nieuwe club: "Ik kijk er echt naar uit"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen