Dougall vertrekt op Het Kasteel voor strijd in League One

27 juli 2018, 10:47

Sparta Rotterdam moet aankomend seizoen zien te promoveren naar de Eredivisie zonder Kenneth Dougall. De Australiër verruilt de Kasteelheren voor het Engelse Barnsley, dat uitkomt in de League One: het derde niveau van Engeland. Voor club als speler een financieel mooie deal.

De 25-jarige Dougall kwam in 2015 over van Telstar en speelde 89 wedstrijden voor de club op Het Kasteel. In die drie seizoenen scoorde hij tweemaal. Vooral in 2016, toen Sparta kampioen werd en promoveerde naar de Eredivisie, was de Australiër belangrijk. Hij speelde dat seizoen 32 wedstrijden voor de Spartanen. 

Technisch manager Henk van Stee is blij met de overeenkomst tussen beide clubs. "Ik denk dat het een goede stap is voor zowel Sparta als Kenny om naar Engeland te vertrekken", meldt hij op de clubsite. "Uiteraard voor de club omdat dit financieel een goede deal is, maar sportief ook voor de speler. Hij wilde graag zijn loopbaan vervolgen in Engeland en in Barnsley heeft hij daar een mooie club voor gevonden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen