Van Wolfswinkel ziet trainer Wicky bij FC Basel ontslagen worden

27 juli 2018, 08:09   Bijgewerkt: 27 juli 2018, 10:06

FC Basel-trainer Raphael Wicky is ontslagen. Naar aanleiding van de slechte prestaties – met als direct voorbeeld het verloren duel in de voorronde van de Champions League tegen PAOK FC (2-1) – is de Zwitser op straar gezet. Alexander Frei is aangesteld als zijn tijdelijke opvolger en daarmee coach van Ricky van Wolfswinkel.

"We danken Wicky voor de samenwerking en betreuren de ontwikkelingen, maar moesten deze keuze maken in het belang van FC Basel", legt directeur Roland Heri uit. Ook technisch direteur Marco Streller baalde van de gemaakte keuze, die gemaakt moest worden. Maar ook hij zag geen andere oplossing.

"We rekenen op goede reactie van het team, zodat we onze doelen alsnog bereiken dit seizoen. Ik wil Raphael bedanken en wens hem het allerbeste", aldus de 'TD'. Frei neemt de honneurs waar, in elk geval tegen Neuchâtel Xamax en ook zolang er nog geen opvolger is. Wellicht zelfs tegen Vitesse in de Europa League: dan moeten de Arnhemmers de return met Viitorul wel winnen en hetzelfde geldt voor Basel tegen PAOK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen