Jordania (24) en FC Den Bosch akkoord over overname club

26 juli 2018, 12:49

Kakhi Jordania (24) wordt waarschijnlijk de nieuwe eigenaar van FC Den Bosch. De zoon van Merab Jordania heeft een overeenstemming bereikt met de Bosschenaren over de overname van de club. Gaat de KNVB akkoord, dan neemt de Georgiër 99,9 procent van de aandelen over.

Directeur Van de Kraan heeft er vertrouwen in dat de overname rondkomt, vertelt hij in een persbericht. "Ik verwacht dat dit traject, dat wij met groot vertrouwen tegemoet zien, enige weken gaat duren. De bond heeft nog niet zelf met Kakhi gesproken, maar hij kijkt er naar uit om zijn plannen persoonlijk in Zeist te mogen motiveren."

Volgens Van den Kraan is er in Den Bosch unaniem draagvlak voor de overname. Er is maanden onderhandeld met Jordania. "We zijn niet over één nacht ijs gegaan. We vonden het heel belangrijk dat alle interne stakeholders achter de overname zouden staan, dat zij vertrouwen hadden in een toekomst met een buitenlandse grootaandeelhouder. Daarom hebben we hen in een vroeg stadium betrokken bij de plannen. Vanuit de aandeelhouders, de Stichting Behoud Betaald Voetbal 's-Hertogenbosch en de verschillende supportersgeledingen zijn geen bezwaren gekomen"

Jordania heeft zijn geld in Rusland verdiend. "Hij werkt voor grote partijen, veelal oliemaatschappijen. Die jongen heeft al meer geld verdiend dan zijn vader. Ik help hem waar mogelijk. In die wereld is het vooral belangrijk dat je de contacten onderhoudt", aldus Van de Kraan. De directeur werkte eerder al bij Vitesse samen met Jordania senior.

Investeren

Dat Jordania een Nederlandse club overneemt, is geen toeval. "De Nederlandse School gold bij ons thuis als het summum van hoe voetbal gespeeld hoort te worden. Daarom was het geen verrassing dat mijn vader acht jaar geleden bij Vitesse terechtkwam."

De Georgiër zegt te zullen investeren in de basisvoorwaarden. "Want alleen een stevige basis zorgt voor structureel succes. De lat ligt hoog, maar de drempel is laag. FC Den Bosch is een club van en voor het publiek. Een club voor alle mensen uit 's-Hertogenbosch en omgeving. Het voetbal is de basis, maar we kunnen het alleen maar doen samen met de supporters, lokale gemeenschap, gemeente en het regionale bedrijfsleven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen