Ten Hag genoot van Ajax-fans, tandem Ziyech-Tadic én Eiting

25 juli 2018, 23:05   Bijgewerkt: 25 juli 2018, 23:12

Bij Ajax-trainer Erik ten Hag overheerste na de belangrijke overwinning op Sturm Graz (2-0) grotendeels de tevredenheid. De coach kon van genoeg elementen genieten en sprak openlijk zijn complimenten uit. Bijvoorbeeld over de supporters: "Prachtig hoe het publiek de hele avond reageerde en hoe ze de ambiance maakten."

Dat vertelde de coach tegenover Ziggo Sport na de 2-0 overwinning in de Johan Cruijff ArenA. Bijvoorbeeld het applaus dat Daley Blind en Dusan Tadic kregen, beviel hem zeer. Al maakte die laatste ook als invaller een uitstekende indruk. Ten Hag genoot van diens samenwerking met Hakim Ziyech. "Twee rasvoetballers bij elkaar. Ze vinden elkaar heel gemakkelijk. Zet ze op het speelveld en ze begrijpen elkaar."

?Toch zag de oefenmeester meer mooie dingen. "Carel Eiting speelde ook uitstekend, daarom heb ik hem lang laten staan. Maar goed: op een gegeven moment wil je de ervaring van Daley Blind gebruiken", legde Ten Hag uit. Ook voor Frenkie de Jong had de coach complimenten over. "Ik heb genoten hoe hij speelde. Het stond als een huis, al kan hij dat ook vanaf het middenveld brengen natuurlijk."

Dat Ajax bij de terugkomst van alle geblesseerden en geschorsten weleens een luxeprobleem kan krijgen, daar maakte Ten Hag zich (nog) geen zorgen over. "Alleen maar goed, interne concurrentie. Bovendien gaan we als het goed is heel veel wedstrijden spelen", glimlachte de trainer, die overall tevreden was. "Een prima Europese avond. We zijn pas net bij elkaar, dan is het knap dat je dit al op de mat kan leggen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen