Ziyech vond Ajax het hele duel de betere, Blind blij met winst

25 juli 2018, 22:59

Hakim Ziyech kon na de wedstrijd tegen Sturm Graz (2-0) genieten van de overwinning die Ajax woensdagavond boekte. De middenvelder die na een WK en drukke transferzomer - waarin hij vooralsnog geen overgang maakte - terugkeerde in Amsterdam, was in de voorronde van de Champions League meteen van cruciale waarde. "Er overheerst tevredenheid, we hebben een goede wedstrijd gespeeld."

Dat vertelde de hoofdrolspeler tegenover Ziggo Sport. "We hebben veel kansen gecreëerd en waren de gehele wedstrijd de bovenliggende partij", oordeelde hij. Van de extreme warmte in de Johan Cruijff ArenA had Ziyech weinig last. "In de tweede helft een klein beetje, maar verder eigenlijk niet." De middenvelder werd ook gevraagd naar zijn toekomst bij Ajax, maar daar wilde hij desgevraagd niet op reageren.

{image[327664][right-half][]}Blind tevreden

Voor Daley Blind waren er natuurlijk geen vragen over zijn toekomst: die is na zijn terugkeer naar Ajax helemaal bekend. Tegen Sturm Graz kreeg hij zijn officiële eerste speelminuten van Erik ten Hag. "Dat was niet per se gepland, maar ik ben er natuurlijk wel heel erg blij mee", lachte de middenvelder annex verdediger, die vijf minuten voor tijd binnen de lijnen kwam voor Carel Eiting.

"Dat je applaus en waardering krijgt bij je invalbeurt, voelt goed. Daar ben ik blij mee. Dit zijn de momenten waar je het voor doet en die je niet snel vergeet", liet hij weten. Vanaf de bank leefde Blind overigens nadrukkelijk mee met Ajax en hij was dan ook blij met de overwinning. "We hebben een goede stap gezet met elkaar."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen