Bayern München strikt met talent Davies duurste MLS-speler ooit

25 juli 2018, 21:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bayern München heeft zich verzekerd van de komst van Alphonso Davies. De zeventienjarige aanvaller komt op 1 januari 2019 over van Vancouver Whitecaps en kost Der Rekordmeister liefst 16,25 miljoen euro. Daarmee is hij de duurste speler ooit die wordt weggekocht uit de MLS.

Dat record stond tot dusver op naam van voormalig AZ-spits Jozy Altidore, die in 2008 liefst 6,5 miljoen euro kostte voor Villarreal. "Ik ben zeer gelukkig dat ik hier mag zijn. Als kind heb ik van deze stap gedroomd en nu is die droom werkelijkheid geworden", reageert de aanwinst via de officiële kanalen van de Duitse kampioen. In eigen land wordt hij gezien als groot talent, gezien ook het feit dat hij op vijftienjarige leeftijd al debuteerde in de MLS.

Ook in Bayern zijn ze overtuigd van het 'grote talent', zoals Davies wordt bestempeld. "Hij heeft met zijn zeventien jaar al heel veel vaardigheden en werd niet voor niets door veel topclubs begeerd", aldus technisch directeur Hasan Salihamidzi?, die dan ook zeer blij is dat hij zich heeft verzekerd van de diensten van de voorhoedespeler.

Overigens is de achtvoudig international van Canada pas de tweede aanwinst die Bayern deze zomer heeft gepresenteerd. Leon Goretzka kwam al transfervrij over van Schalke 04 en Davies arriveert pas in januari: vooralsnog hield de club dus de hand op de knip. Alleen voor coach Niko Kovac werd al een afkoopsom betaald.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen