NEC verrast op transfermarkt met aantrekken Van den Berg

25 juli 2018, 15:17

NEC heeft voor een verrassing gezorgd op de transfermarkt. De Nijmegenaren halen Joey van den Berg (32) terug naar Nederland. De middenvelder wordt gehuurd van het Engelse Reading, waarna hij volgend seizoen een contract tekent voor één jaar, met ook nog eens een optie voor een extra seizoen.

"Met Joey halen we een speler binnen die met zijn winnaarsmentaliteit en ervaring een leiderschapsrol binnen onze selectie kan vertolken", zegt technisch directeur Remco Oversier op de website van NEC. "Hij heeft niet alleen erg veel Eredivisie-wedstrijden in de benen, maar heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij Reading FC. Daarnaast is Joey multifunctioneel, gezien hij zowel op het middenveld als in de defensie uit de voeten kan. Gedurende de gesprekken bleek direct dat Joey heel ambitieus was en de club graag naar een hoger niveau wil tillen."

Ook De Graafschap was geïnteresseerd in Van den Berg, die de voorkeur geeft aan het project van NEC. "De club heeft er heel veel energie in gestoken om mij naar deze club te halen. Dat stel ik enorm op prijs. Daarnaast was ik direct geïnteresseerd, omdat ik het gevoel heb dat NEC hier met iets heel moois bezig is. Ik wil graag onderdeel zijn van dat project en veel successen boeken met de club."

Van den Berg speelde de afgelopen seizoenen in de Engelse Championship bij Reading. Daarvoor kwam hij uit voor onder andere sc Heerenveen, PEC Zwolle en Go Ahead Eagles.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen