Clasie ziet wens in vervulling gaan: "Ik wilde per se weg"

25 juli 2018, 14:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jordy Clasie had deze zomer maar één missie: terugkeren bij Feyenoord. Die wens kwam woensdag definitief in vervulling. Feyenoord huurt de 27-jarige middenvelder, die ook op belangstelling van andere clubs kon rekenen, van Southampton. Van de Engelsen hoefde Clasie niet weg, maar daar dacht hij zelf anders over. "Ik wilde daar per se weg, omdat ik de afgelopen jaren niet veel heb gespeeld", zegt Clasie.

Clasie verliet drie jaar geleden De Kuip voor Southampton. "In het eerste seizoen heb ik dat nog wel gedaan, maar het seizoen erop werd het steeds minder. Ik wilde graag weer voetballen", vertelt hij aan RTV Rijnmond. Clasie beschikt op St. Mary's nog over een contract tot medio 2020. "Ik wil me focussen op dit jaar. Natuurlijk heb je gedachten in het achterhoofd hoe het er eventueel uit kan gaan zien. Maar ik wil aantonen dat ik het niveau nog aan kan."

Zijn buitenlandse avontuur, die ook nog bestond uit een huurperiode bij Club Brugge, maakte om verschillende redenen de verwachtingen van Clasie niet waar. "Maar ik ben sterker en fitter geworden. In het buitenland beleef je het voetbal anders. Mentaal voel ik me een stuk sterker dan voorheen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen