VVV-Venlo slaat dubbelslag met Van Ooijen en Samuelsen

25 juli 2018, 14:10

VVV-Venlo heeft zijn selectie in één klap versterkt met twee nieuwe spelers. Noors international Martin Samuelsen (21) en Peter van Ooijen (26) spelen komend seizoen in De Koel. Samuelsen wordt gehuurd van West Ham United, met wie VVV een samenwerkingsverband heeft. Peter van Ooijen was transfervrij nadat zijn aflopende contract bij Heracles Almelo niet werd verlengd. Hij tekende voor twee seizoenen.

Samuelsen komt oorspronkelijk uit de jeugdopleiding van Manchester City. Vervolgens nam West Ham hem over. The Hammers verhuurden hem al aan Peterborough United, Blackburn Rovers en Burton Albion. Nu moet de Noor de selectie van VVV van creatieve impulsen voorzien.

"Hij is de creatieve man die we zochten in de aanval. Absoluut een groot talent die zijn kans bij VVV-Venlo moet gaan grijpen", zegt manager voetbal Stan Valkcx op de website van de Limburgers. Samuelsen: "Voor mij is VVV-Venlo een club die prima past in mijn ontwikkeling. De Eredivisie is voor iedere jonge speler een stap in de juiste richting. Als je het in de Eredivisie goed doet, is dat goed voor je reputatie als voetballer."

Van Ooijen speelde in de jeugd van PSV, maar de middenvelder brak nooit door in Eindhoven. Hij vervolgde zijn carrière bij Go Ahead Eagles en Heracles. Zijn verblijf in Almelo eindigde het afgelopen seizoen en was daarom transfervrij op te pikken door VVV. "We zaten al snel samen te lachen. Dan krijg je vanzelf een positief gevoel", vertelt Van Ooijen over de gesprekken met Valckx. "We hebben het ook over mijn rol gehad als middenvelder of spelend aan de rechterkant. Ik mag wel zeggen dat ik met overtuiging voor VVV-Venlo gekozen heb."

Proefspelers

Proefspeler Jerome Kiesewetter is afgetest door VVV. Torino Hunte mocht zijn conditie nog op peil houden in Venlo, maar hij hoeft niet op een nieuw contract te rekenen. Totdat Hunte een nieuwe club heeft, blijft hij meetrainen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen