Analyse: wat voor vlees heeft Ajax met Sturm in de kuip?

25 juli 2018, 10:54   Bijgewerkt: 25 juli 2018, 22:24

Meteen gaat het voor Ajax vanavond (woensdag) om de knikkers. Sturm Graz is slechts de eerste horde op weg naar de groepsfase van de Champions League. De gedachten bij een tegenstander uit Oostenrijk gaan automatisch terug naar het dramatische tweeluik met Rapid Wien. Wat voor vlees heeft Ajax met Sturm Graz in de kuip? FCUpdate.nl zocht het uit met Remiqz.

Die Schwoazn, zoals de bijnaam van de Ajax-opponent luidt, zaten zelf ook niet stil. Voor de vijf spelers die in totaal vertrokken, haalde Sturm Graz er ook evenzoveel voor terug. Het kostte de club slechts 300.000 euro. Alleen voor Philip Hosiner werd een transfersom betaald. De 29-jarige Hosiner is spits van beroep en was namens Austria Wien al eens topscorer van Oostenrijk. Na mislukte buitenlandse avonturen bij Stade Rennes, FC Köln en Union Berlin is hij weer terug in zijn vaderland.

Tactiek

Trainer Heiko Vogel (42) giet het geheel in een 3-5-2 cq. 5-3-2 formatie. De speelwijze is goed vergelijkbaar met die van het Nederlands elftal onder Ronald Koeman. Sturm kan erg compact spelen met vijf verdedigers. Zodra de Oostenrijkers voor de aanviel kiezen, gaan de hoge backs (wing-backs) mee naar voren.

Het huidige spelersmateriaal brengt Sturm Graz op de 142ste plaats van de European Club Index. Drie jaar geleden stond Rapid Wien een plekje hoger op de ranglijst, die gebaseerd is op de kwaliteiten van een ploeg. Ajax is meteen gewaarschuwd, maar is het aan zijn stand verplicht de derde voorronde van de Champions League te bereiken. Alleen al vanwege miljoenen die de Amsterdammers spendeerden en de paar ton die Sturm Graz uitgaf.

Start het seizoen met 50 euro bonus en zet in op Ajax - Sturm Graz voor een vliegende start.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen