Van Drongelen: "Interesse streelt me, maar hoef niet weg"

25 juli 2018, 11:04   Bijgewerkt: 25 juli 2018, 12:53

Omdat Gideon Jung (23) en Kyriakos Papadopoulos (26) geblesseerd zijn, is Rick van Drongelen (19) bij Hamburger SV gebombardeerd tot abwehr-chef. De verdediger van Jong Oranje is de baas in het centrum van HSV en maakt in die rol indruk. FC Augsburg zou interesse hebben, maar Van Drongelen hoeft niet weg. 

"Voor mij is het eer als ik abwehr-chef wordt genoemd. Maar er is weinig veranderd. Ik doe wat ik altijd doe", vertelt de jeugdinternational aan BILD. "Ik praat veel, en probeer mijn teamgenoten te helpen. Dat maakt mijn eigen spel ook eenvoudiger. Een goede communicatie kan situaties van tevoren al oplossen. Omdat David Bates nieuw is en de taal nog niet zo goed spreekt, heb ik meer verantwoordelijkheid."

Van Drongelen verruilde een jaar geleden Sparta voor HSV. De ex-Spartaan speelde achttien wedstrijden in de Bundesliga, maar maakte ook de eerste degradatie in de geschiedenis van de club mee. Ondanks dat voelt Van Drongelen zich thuis in Hamburg. Hij hoeft niet weg bij de club, ook al zou Augsburg belangstelling hebben.

"Ik heb na vorig seizoen tegen mijn vader gezegd dat ik mij hier op mijn gemak voel. Hij vindt ook dat ik door mijn jonge leeftijd vooral moet spelen. Het streelt me dat er interesse is, maar ik hoef niet weg. Waarom zou ik? Het belangrijkste is om te spelen. Elke keer als ik naar het Volksparkstadion ga, geeft mij dat een ongelooflijk gevoel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen