Van de Beek haalt motivatie uit Europese catastrofe vorig seizoen

25 juli 2018, 11:05   Bijgewerkt: 25 juli 2018, 11:34

Dat Ajax vorig seizoen naast Europees voetbal greep, motiveert Donny van de Beek extra. De Europese catastrofe deed de 21-jarige midddenvelder pijn. "Die heb ik het hele jaar gevoeld en wil ik nooit meer meemaken." Ajax krijgt vanaf vandaag (woensdag) de kans zich te herstellen, als het kwalificatietoernooi van de Champions League begint tegen Sturm Graz.

"De gruwelgedachte aan weer doordeweeks tv-kijken hoe anderen lekker voetballen, is de perfecte motivatie om het nu niet zo ver te laten komen", zegt Van de Beek tegen De Telegraaf. Wanneer Ajax afrekent met de Oostenrijkers, is het sowieso verzekerd van het hoofdtoernooi van de Europa League. "Natuurlijk is de Champions League het doel, maar we zetten stap voor stap."

Van de Beek zelf begon de voorbereiding met het herstellen van een liesblessure. Klachten aan zijn lies zetten eind vorig seizoen een streep door de oefeninterlands van het Nederlands elftal. "Af en toe heb ik nog wel momentjes dat ik iets voel, maar het is veel beter dan het geweest is. Ik verwacht dat ik over een aantal weken of maanden helemaal 'vrij' ben. Dat duurt even, ja, maar dat kan ook niet anders als je al zo lang ergens mee rondloopt. Ik heb in het buitenland voortdurend een fysio om me heen gehad. Het leek iedereen beter om me elke dag goed te laten behandelen. En uiteindelijk heeft dat het gewenste resultaat opgeleverd."

Start het seizoen met 50 euro bonus en zet in op Ajax - Sturm Graz voor een vliegende start.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen