AS Roma geeft uitleg over de mislukte transfer van Malcom

AS Roma geeft uitleg over de mislukte transfer van Malcom

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

24 juli 2018 – AS Roma bekijkt of het juridische stappen kan nemen na de mislukte transfer van Malcom. De Romeinen hadden een mondeling akkoord met Girondins Bordeaux, maar nadat FC Barcelona zich ging mengen, klapte de overgang naar Italië. Technisch directeur Monchi vertelt op de officiële kanalen van Roma uitgebreid de kant van hun verhaal.

Roma en Bordeaux brachten maandag naar buiten dat er een akkoord was over de transfer van de Braziliaanse aanvaller. "Hun voorzitter zei dat er veel geruchten waren, en dat het voor hen beter zou zijn om een officiële verklaring af te geven", vertelt Monchi. "Ik vertelde hem dat het voor ons niet ideaal was, omdat we beursgenoteerd zijn en bepaalde regels moeten respecteren. Maar hij stond erop en uiteindelijk deden we een tweet de deur uit."

Malcom zou diezelfde avond nog naar Rome reizen voor zijn medische keuring. "Er zou om 21.00 uur een vliegtuig vertrekken, dat om 23.00 uur zou landen. Alles was geregeld. Daarom maakten we ons ook geen zorgen", vervolgt Monchi. "Een uur na de verklaring kwamen er berichten over nieuwe belangstelling vanuit Barcelona. Ik wist dat ploegen geïnteresseerd waren in Malcom. Barcelona was er een van. Daarom wilden wij de deal ook zo snel mogelijk afronden. Alles was klaar."

Totdat een zaakwaarnemer van Malcom belde. Bordeaux had de toestemming om naar Rome te reizen ingetrokken. Monchi pleegde direct een belletje met de voorzitter van de wispelturige Fransen. Hij vertelde dat Barcelona een beter bod had gedaan. Monchi: "Als we het bod niet verhoogden konden we de transfer vergeten. Ik vertelde hem dat we een overeenkomst hadden. Hij zei dat er niets was getekend en er niets kon worden gedaan. Ook al waren er documenten uitgewisseld die getekend moesten worden."

Op aandringen van de president van Roma verhoogde Monchi het bod. "Dat was niet wat ik wilde, maar hij stond erop. Ik heb Bordeaux op de hoogte gebracht dat wij het bod wilden verhogen. We moeten dit officieel opsturen en om 23.00 uur hebben we het nieuwe bod ingediend."

Als alles akkoord zou zijn en de bijbehorende documenten in orde waren, kon Malcom dinsdag alsnog naar Roma.  Maar wat bleek: Barcelona bleef volhouden en Bordeaux wilde een nieuw bod zien. "Ik heb ze verteld dat we niet meedoen aan een veiling. Zo kunnen we niet doorgaan. We hadden ons eerste bod alleen verhoogd omdat onze president dat graag wilde. Nu kijken we binnen de club naar mogelijkheden of we een rechtszaak hebben. Het is waar dat er niets is ondertekend, maar er zijn wel berichten die op z'n minste de moeite waard zijn om te beoordelen."

Barcelona kondigde dinsdag de komst van Malcom aan. De Catalanen betalen 41 miljoen euro.

Reacties

gerelateerd