PSV overtuigt ook in oefenduel met Olympiakos Piraeus

24 juli 2018, 20:55

PSV heeft de overtuigende oefenzege op Galatasaray (3-1) een passend vervolg gegeven tegen Olympiakos Piraeus. De Eindhovenaren toonden zich dinsdagavond uiterst trefzeker tegen de Grieken: 4-0. Alle doelpunten vielen na ruim een uur. Wel zullen er enkele zorgen zijn over het uitvallen van Denzel Dumfries.

Voor PSV was het treffen met de nummer drie van Griekenland de voorlaatste test voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Mark van Bommel startte met het centrale duo Derrick Luckassen en Nick Viergever. Dumfries en Angeliño waren de beide backs. Pablo Rosario, Gaston Pereiro en Jorrit Hendrix vormden het middenveld. Bij afwezigheid van Hirving Lozano - de Mexicaan sloot pas maandag aan bij de selectie - had Donyell Malen een basisplaats. Hij maakte de voorhoede met aanvoerder Luuk de Jong en Steven Bergwijn compleet.

Na een minuut stilte voor de slachtoffers van de hevige Griekse bosbranden kwam het duel moeilijk op gang in het snikhete Uden. De drinkpauze leek PSV goed te doen, want bij het hervatten van de wedstrijd kreeg Pereiro een grote kans. Hij stuitte op de Griekse doelman. Tegenvaller was het vroegtijdig uitvallen van Dumfries. Hij moest al in de eerste helft met ogenschijnlijk een blessure van het veld.

Van Bommel bracht in de tweede helft Daniel Schwaab voor Hendrix, wat betekende dat Luckassen doorschoof naar het middenveld. In die nieuwe formatie nam PSV na ruim een uur afstand van Olympiakos. Met zijn hoofd opende De Jong de score. De captain verdubbelde ook de voorsprong. Hij was het eindstation van een vlotte PSV-aanval, die Pereiro via invaller Jordan Teze opzette.

Het Griekse verzet was daarmee verbroken. Schwaab kopte de 3-0 binnen, waarna het slotakkoord voor Donyell Malen was. De aanvaller laat al de hele voorbereiding een goede indruk achter, en gaf met 4-0 nogmaals zijn visitekaartje af.

De komende dagen kan Van Bommel gebruiken om de puntjes op de i te zetten. PSV speelt zondag tegen Valencia en daarna wacht al de Johan Cruijff Schaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen