Clubloze Krul blijft in Engeland en tekent bij Norwich City

24 juli 2018, 18:14

Tim Krul (30) heeft een nieuwe club. De transfervrije doelman staat de komende twee jaar onder contract bij Norwich City, dat uitkomt in het Championship. Krul speelde het afgelopen seizoen bij Brighton & Hove Albion, waar hij tweede doelman was. Brighton gaf hem geen nieuw contract, waardoor Norwich City geen transfersom betaalt voor de sluitpost.

"Ik ben blij dat het afgerond is", zegt Krul op de website van The Canaries. "Vorige week hoorde ik voor het eerst over de interesse. Het is vrij snel gegaan na gesprekken met de manager en andere mensen van de club. Ik hou ervan dat iemand oprecht geïnteresseerd is, en niet om de hete brij heen draait. De manager belde en legde al zijn plannen uit en wat hij van mij verwachtte."

In het seizoen 2015/2016 raakte Krul zwaar geblesseerd aan zijn knie. Op dat moment verkeerde hij in topvorm. "De manager kent mijn kwaliteiten en wil me graag terugbrengen naar het niveau van voor mijn blessure. Dit voelt als een nieuwe start. Ik kan niet wachten te laten zien wat ik waard ben", aldus de strijdvaardige keeper, die twee seizoenen Ajax en AZ nog diende.

Norwich City was op zoek naar een nieuwe doelman na het vertrek van Angus Gunn. "Als de kans zich voordoet om een speler als Tim Krul vast te leggen, moet je dat altijd proberen. Voor dit niveau is hij een heel ervaren doelman", zegt manager Daniel Farke. "Hij heeft meer dan 150 wedstrijden in de Premier League gespeeld."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen