Kuyt: "Ik wil de trainer worden die ik ook als speler was"

23 juli 2018, 13:36

Een nieuw hoofdstuk voor Dirk Kuyt: hij is maandag begonnen als trainer van Feyenoord onder 19. Ook in zijn nieuwe carrière is 'discipline' het toverwoord. "Ik haal het maximale uit mezelf. Ik wil de trainer worden die ik ook als speler was", zegt Kuyt.

"En ik wil dat de spelers ook het maximale uit hun mogelijkheden halen. Talent alleen is niet genoeg", vertelt de Katwijker aan het Algemeen Dagblad. "Er komt meer bij kijken wanneer je wilt slagen. En daar zal ik bij de spelers op hameren. Juist omdat ik als geen ander weet hoe ver je met een goede mentaliteit kunt komen."

Het is een logische gedachte dat Kuyt ooit trainer wordt van Feyenoord 1. Maar zover wil hij nog niet vooruitkijken. "Ik richt me voorlopig op de Onder 19. Dan zal ik uiteindelijk wel zien waar dit toe gaat leiden. Ik heb er in elk geval heel veel zin in om er iets moois van te maken. Als speler heb ik onder grote trainers als Bert van Marwijk en Louis van Gaal gewerkt. Van hen heb ik heel veel opgestoken. Ik hoop dat mijn spelers later ook zullen zeggen dat ze veel van mij geleerd hebben."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen