Sprookjesclub Parma krijgt 5 punten in mindering

23 juli 2018, 12:52

Het sprookje van Parma is ruw verstoord. De club keerde drie jaar na het faillissement terug in de Serie A, maar moet de competitie beginnen met vijf punten in mindering. Parma wordt gestraft voor een poging tot matchfixing van Emanuele Calaio (foto), die zelf ook flink moet boeten.

Op de slotdag van de Serie B verzekerde Parma zich van promotie. Naaste concurrent Frosinone morste punten, terwijl Parma zelf met 0-2 won van Spezia. Over die laatste wedstrijd wilde de aanklager meer weten. Calaio stuurde voorafgaand aan de ontmoeting berichten naar spelers van Spezia. Calaio stond een seizoen eerder nog onder contract bij Spezia. Hij vroeg z'n oud-collega's om het rustig aan te doen.

Parma wilde eerst niets weten van de aantijgingen. Er was volgens de promovendus geen sprake van kwade wil of opzet. Maar de rechter heeft anders geoordeeld, zo maakte de Italiaanse bond maandag bekend. Parma krijgt vijf punten in minderen en Calaio is voor twee jaar geschorst. Tevens moet hij een boete van 20.000 euro betalen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen