Huurling Hansson heeft zin in Eerste Divisie: "Weerstand is groot"

Huurling Hansson heeft zin in Eerste Divisie: "Weerstand is groot"

23 juli 2018 – RKC Waalwijk versterkte zich onlangs met de twintigjarige Feyenoord-middenvelder Emil Hansson. Het talent kwam in Rotterdam-Zuid niet veel aan spelen toe en mag zich dus een seizoen lang in de Eerste Divisie bewijzen. Het jonkie is gretig en kritisch op zichzelf: "Ik moet alleen nog meer gaan scoren."Van een kolkende Kuip naar het Mandemakers Stadion: het is even wennen, maar voor Hansson was het stapje terug een logische keuze. Hij moest anders zijn minuten in het tweede van Feyenoord maken. "Dan speel je een heel jaar vriendschappelijke wedstrijden", zegt hij in het Brabants Dagblad. "Je raakt er ook uit beeld voor de Noorse jeugdselecties."

De keuze van de Noor, die in 2015 door Feyenoord werd aangetrokken en tot drie competitieduels en wat bekerpotjes kwam, viel op RKC. Het feit dat Fred Grim de trainer van de Brabanders is, draagt daar zeker aan bij. "De spelers die ik er bij Feyenoord over sprak, waren enthousiast over Fred Grim. En bovendien is de Eerste Divisie met clubs als FC Twente, Roda JC en Sparta er een stuk sterker op geworden. De weerstand is groot."

Het talent wil en denkt belangrijk te zijn voor de Geelblauwen, maar merkt tijdens de voorbereiding ook waar het bij hem nog aan schort. "Ik moet alleen wel meer gaan scoren." Een treffer op 17 augustus zou een droomstart voor RKC en Hansson zijn, want dan staat de seizoensouverture tegen Telstar op het programma. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020