Club Brugge pakt Supercup in België, Groeneveld blinkt uit

22 juli 2018, 21:58   Bijgewerkt: 23 juli 2018, 10:09

Ruud Vormer, Stefano Denswil en Arnaut Groeneveld hebben zondagavond met Club Brugge de Supercup van België gewonnen ten koste van Standard Luik (2-1). Voor de pauze werd via Hans Vanaken (assist van Groeneveld) en Wesley Moraes het verschil al gemaakt. Hoewel de bekerwinnaar van afgelopen seizoen nog flink aandrong, kwam het niet verder dan de aansluitingstreffer van Edmilson Junior.

Dus begon het nieuwe hoofdstuk van Michel Preud'homme in Luik niet met een hoofdprijs. De voormalig trainer van FC Twente begon deze zomer aan een nieuwe hoofdstuk bij de Belgische club, waar hij aan het werk is gegaan als coach en vice-voorzitter. Hij zag hoe zijn ploeg het voor rust heel lastig had, onder meer met Groeneveld. De man die overkwam van NEC deze zomer kreeg meteen een basisplaats en betaalde dat vertrouwen terug.

Bij het eerste doelpunt van Brugge ging hij na veertig minuten namelijk knap buitenom en bediende hij Vanaken uitstekend. De Belgische middenvelder werkte af en speelde ook een hoofdrol bij de tweede treffer van de landskampioen, die vijf minuten later viel. Met een heerlijke pass speelde hij Wesley aan in het zestienmetergebied, die vervolgens beheerst binnenschoot.

Aanvoerder Vormer - die zondag zijn contract verlengde tot en met 2022 bij Club Brugge - speelde geen hoofdrol, maar was na de rust wel belangrijk. De captain, die ontsnapte aan een tweede gele kaart na een slimme overtreding, bleef rustig toen Preud'homme met zijn mannen in de tweede helft ging jagen om de achterstand ongedaan te maken. Meteen na de rust viel via Edmilson Junior de aansluitingsgoal, meer kreeg Standard niet.

Moussa Djenepo, Paul-José Mpoku en Christian Luyindama kregen hun poging namelijk niet voorbij de uitstekend keepende Karlo Letica. Daardoor begint het nieuwe avontuur voor Preud'homme met een nederlaag, terwijl Groeneveld uitstekend debuteert en ook Vormer, naast zijn nieuwe contract, een extra feestje kan vieren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen