Officieel: Vormer tekent bij tot en met 2022 bij Club Brugge

22 juli 2018, 20:00

Ruud Vormer heeft zijn contract bij Club Brugge officieel met twee jaar verlengd. De middenvelder van de Belgische landskampioen ligt daardoor tot en met de zomer van 2022 vast. Daarmee blijft hij voorlopig in de competitie die hem zo veel succes (twee landstitel, de bekerwinst, Belgische Supercup en de Gouden Schoen) bracht, actief.

Dat maakte Club Brugge bekend via de officiële kanalen. Het succes van Vormer - die afgelopen seizoen tot tien doelpunten en zestien assists kwam in dertig duels in de competitie - kan overigens zondagavond weer een vervolg krijgen. Dan staat hij met zijn ploeg in de Belgische Supercup tegenover Standard Luik (20.00 aftrap). Twee jaar geleden was die ploeg ook de tegenstander in de Supercup: destijds maakte Vormer de winnende treffer.

Zijn goede prestaties bleven ook in Nederland niet onopgemerkt. Hoewel het lang duurde, kwam er uiteindelijk een oproep voor het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman liet hem tegen Slowakije al debuteren, terwijl hij vervolgens ook tegen Italië meedeed.

Vormer speelde eerder voor AZ, Roda JC en Feyenoord, alvorens hij in 2014 overstapte naar Club Brugge.

Lees ook: Ruud Vormer: ster in België op weg naar de Gouden Schoen

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen