Pieckenhagen tipte Duitse keeper Blaswich bij Heracles Almelo

22 juli 2018, 19:47

Martin Pieckenhagen heeft er (mede) voor gezorgd dat Janis Blaswich de nieuwe keeper van Heracles Almelo is geworden. De voormalig goalie van de Almeloërs kende de Duitse keeper van zijn tijd bij Hansa Rostock en tipte hem bij de clubleiding. De overgang kwam vervolgens rond en dus is de vergelijking tussen Blaswich en de man die tussen 2005 en 2010 tussen de land stond in het Polman Stadion snel gemaakt.

"Ik denk dat we niet te vergelijken zijn", vertelt Blaswich tegenover RTV Oost op de vraag of hij inderdaad de nieuwe Pieckenhagen - in het bijzonder bekend van zijn doelpunt tegen AZ (foto) - is. "We hebben hebben over Heracles gesproken en hij heeft me een paar tips en wat informatie gegeven." Wel hoopt de keeper ongetwijfeld net zo betrouwbaar te worden als zijn Duitse voorgang.

Dat hangt ook deels af met de manier van spelen van Heracles Almelo. Als het aan de Duitse trainer Frank Wormuth ligt, wordt het achterin in elk geval heel solide wat zijn ploeg gaat laten zien in de Eredivisie. "We moeten als team goed staan achterin, dat we geen ruimte weggeven", vindt hij. "Daarna richten we ons op het aanvalspel, want daar kunnen Duitsers veel van de Nederlanders leren."

Andersom hoopt de nieuwe trainer van Heracles de discipline van onze oosterburen over te nemen met zijn ploeg. "Nederlanders hebben dat ook wel, maar geen negentig minuten. Duitsers wel. Van de eerste tot de laatste seconde is er orde, structuur en concentratie", aldus Wormuth.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen