Club gezocht: deze voormalig topspelers zijn transfervrij

22 juli 2018, 17:37   Bijgewerkt: 22 juli 2018, 20:54

De transfermarkt is in volle gang en veel spelers veranderen van club voor een forse transfersom. Toch zijn er ook nog genoeg interessante voetballers transfervrij en dus helemaal gratis op te halen. Welke (voormalig) absolute topspelers of gevallen toptalenten zijn nog op zoek naar een nieuwe club? FCUpdate.nl zet tien aansprekende namen op een rijtje.

[photo,113590,left,]

Max Meyer (22): gevallen wonderkind van Schalke 04 zit plots zonder club, nadat eerder heel Europa nog achter hem aanzat. Daardoor werd hij zelfs weggestuurd in Gelsenkirchen. Wie kan aan zijn salariseisen voldoen?

[photo,109564,left,]

Bernard (25): kampt momenteel met een schouderblessure, maar is indien fit voor elke Europese (sub)topper een grote meerwaarde. Niet voor niets hadden Liverpool en Arsenal al interesse in de Braziliaan.

[photo,99305,left,]

Alex Song (29): zes jaar geleden betaalde FC Barcelona nog bijna 20 miljoen voor de middenvelder, nu is hij al zes maanden transfervrij. Kan hij zijn niveau van bij Arsenal ooit nog enigszins benaderen?

[photo,115434,left,]

Isaac Cuenca (29): werd in Catalonië gezien als een van de grootste talenten van de toekomst, maar heeft zijn vorm van bij Ajax doorgetrokken. Was nog geen absolute topspeler, maar had alles in zich om dat wel te worden.

[photo,98709,left,]

Balázs Dzsudzsák (31): komt weliswaar uit de zandbak, maar heeft nog altijd een gouden trap. Een paar weken investeren in zijn conditie en de voormalig PSV'er kan zo weer aan de bak bij bijna alle subtoppers.

[photo,109447,left,]

Yaya Touré (35): oud, maar nog zeker niet versleten. De routinier wil bovendien revanche nemen op manager Pep Guardiola, dus een club in de Premier League heeft ongetwijfeld de voorkeur. Ook gezien het forse salaris.

[photo,115435,left,]

Jan Kirchhoff (27): werd ooit door Bayern München overgenomen als verdediger met een hele grote toekomst. Brak in Beieren echter niet door en ook zijn periode in Engeland werd zeker geen doorslaand succes.

[photo,102132,left,]

Samir Nasri (31): moet nog een schorsing uitzitten vanwege dopinggebruik, maar zodra hij weer mag spelen, kan hij voor bijna elke club nog een grote meerwaarde zijn. Wel heeft hij mede door die affaire inmiddels een smetje.

[photo,100528,left,]

lessio Cerci (30): viert morgen zijn 31ste verjaardag zonder club en dat had niemand kunnen denken toen hij in 2013 debuteerde bij de nationale ploeg van Italië. Maar AC Milan, AS Roma, Atlético en Verona lieten hem gaan.

[photo,114899,left,]

Keisuke Honda (32): liet op het WK in Rusland zien nog altijd geniaal te kunnen voetballen. Wellicht geen heel seizoen lang meer alle wedstrijden negentig minuten, maar wel op de momenten dat hij er moet staan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen